Home Sağlık HaberleriKalp SağlığıYürek Romatizması Nedir? Kalp Romatizması Hastalığı Ve Tedavisi
Yürek Romatizması Nedir? Kalp Romatizması Hastalığı Ve Tedavisi

Yürek Romatizması Nedir? Kalp Romatizması Hastalığı Ve Tedavisi

Romatizmanın yürek ve kapakçıklar da meydana getirdiği hasara ast , yürek ve kapakçıkta meydana gelen işlev bozukluğuna yürek romatizması  denir. Romatizma, tedavisi iyi yapılmayacak olursa,  yürek içerisinde bulunan kalp…

Romatizmanın kalp ve kapakçıklar da meydana getirdiği hasara bağlı , yürek ve kapakçıkta meydana gelen işlev bozukluğuna yürek romatizması  denir. Romatizma, tedavisi iyi yapılmayacak olursa,  yürek içerisinde yer alan kalp kapakçıklarına yerleşir. Kalp romatizması ile alakalı bilinmesi gereken kayda değer bilgileri aktaroyruz. Okumanızı da öneriyoruz…

Kalp Romatizması Nedir? Üstteki solunum yollarında meydana gelen hastalıklardan sonradan eklemlerde oluşan iltihaplanma ile artan romatizmanın kalbe ulaşıp yürek kapaklarında da iltihaplanmaya niçin olması ve bu iltihap sebebiyle yürek kapaklarının daralması ve yetersizliği durumuna Yürek Romatizması denir.

Yürek Romatizması Nedenleri: En önemli nedeni Bademcik, boğaz gibi üstteki solunum yollarında ve eklemlerde iltihaplanmaya neden olan bakterilerden kaynaklanan romatizmanın çare edilmemesi ile yürek kapakçıklarına değin ulaşmasıdır.

Yürek Romatizması Belirtileri: Yürek Romatizmasının esas belirtileri ayaklarda morarma ve şişlikler, takâtsizlik, el ve ayakların üşümesi, nefes darlığı, kuru öksürük, sık sık soğuk alma olarak sayılabilir.

Yürek Romatizması Tedavisi: Tedavi, bilirkişi doktor göre yapılacak muayene, inceleme ve ultrason neticesinde elde edilecek bulgulara tarafından romatizmanın ne kadar ilerlediği belirlenerek yapılır. Hastalık, çare edilmedi takdirde giderek ilerlediği için ihmal edilmemelidir.