Home Sağlık HaberleriKalp SağlığıYürek hastalıkları ve nedenleri
Yürek hastalıkları ve nedenleri

Yürek hastalıkları ve nedenleri

Akciğerlerin üzerinde ve göğüs kafesinin içinde yer alan, yaşamımız için en manâlı uzuvlarımızdan olan yürek, ne eyvah fakat bazı sebeplerden olumsuz etkilenmekte ve buna emrindeki olarak ya işlevini yitirmekte ya…

Akciğerlerin üzerinde ve göğüs kafesinin içinde yer alan, yaşamımız için en manâlı uzuvlarımızdan olan kalp, ne eyvah oysa bazı sebeplerden negatif etkilenmekte ve buna tabi olarak ya işlevini yitirmekte ya da işlevini gerçekleştirmekte oldukça zorlanmaktadır. Kalbin akıcı çalışmaması ise insan vücudunda kayda değer sorunlara yol açmakta ve yaşamsal risk taşımaktadır. Sizlere bu makalemizde yürek hastalıkları ve kalp hastalıklarının nedenlerinden söz etmek istiyoruz. Buyurun makalemizi ardına kadar okuyun ve yürek hastalıklarının sebepleri nelerdir öğrenin.

Yürek hastalıkları sayılamayacak değin fazla olduğundan sizlere bu makalemizde en sık karşılaşılan kalp hastalıklarının nedenlerinden dile getirmek istedik. Kalp krizi, damar sertliği, kapaklarındaki hastalıklar, kalbin yapısından kaynaklanan anormallikler, kalbe kan akışını karşılayan damarlardaki rahatsızlıklar, kalpteki ritim bozuklukları, kalp yetmezliği ve göğüs anjini hastalıkları ve bu hastalıkların neden kaynaklandığın öğrenmek için okumaya devam etmelisiniz.

Damar sertliği: Bu rahatsızlık yağların artması sonucu damar yapısının bozulmasından kaynaklanan, kalp hastalıkları aralarında en sık karşılaşılan ve en tehlikeli olanlarındandır. Protein ve kolesterolden nedeniyle biriken yağların aşırı dereceye ulaşması yürek damarlarını tıkayıp daraltmaktadır.

Yürek krizi: Kan ve yağ birikmesinden kaynaklanan bu sorun ise koroner damarların tıkanması ve tatmin edici kan akışının sağlanamaması sonucunda kalp kaslarının oksijensiz kalmasından husule gelmektedir.

Kalp yetmezliği: Kalbin en önemli görevlerinden olan kan pompalama işlemini yerine getirmemesi sonucu kalp basıncının artması, virüs enfeksiyonlarının kalp kasında zayıflamaya yol açması neticesinde husule gelmektedir.

Göğüs anjini: Damarlarda husule gelen tıkanmalardan nedeniyle kalbin kan ihtiyacının karşılanmamasından oluşur.