Home Genel SağlıkYanan gözler: Nedenleri ve tedavisi
Yanan gözler: Nedenleri ve tedavisi

Yanan gözler: Nedenleri ve tedavisi

İçindekiler Teşhis Tedaviler ve ev ilaçları Outlook Yanan gözler ile ilgili her ikisi de can sıkıcı olabilir Neden olur. Birçok durumda, yanan gözler çabuk bir şekilde teşhis ve reçetesiz ilaçlar ile çare edilebilir. Ama, özel çare gerektiren yanan gözler bir takım nadir nedenleri vardır.

Bu makalede, niçin olur gözlerde yanma, tanı ve çare bakıyoruz.

Neden

Woman rubbing eyes due to burning eyes

Kuru gözler, güneş yanığı, ultraviyole ve yanma hissi neden olabilir.

Gözlerde batma veya tahriş genelde gözlerde yanma olarak adlandırılır. Yanan gözler çok çeşitli nedenleri vardır.

Blefarit

Lapa lapa blefarit, göz kapaklarının dibinde kepek gibi deri ile karakterizedir. Bakteriyel bir enfeksiyon neden olur. Ek belirtiler göz kızarıklık ve şişkinlik vardır.

Kuru gözler

Kuru göz gözyaşı kanalları gözyaşı, gözyaşı veya elde olmayan neden olabilir. Kuru göz kadın ve yaşlı insanlarda daha sık meydana eğilimindedir. Ilave belirtiler içerebilir:

ağrının göz kızarıklığı ağır duygu göz bulanık görme

Göz alerjileri

Tahriş edici maddelerin göze edinmek da alerjik konjonktivit olarak tanıdık, göz alerjileri ortaya çıkar. Vücudun bu maddelere gözlerde yanma neden olabilir üreten histamin yanıt verir.

Göz yaygın alerji Tetikleyicileri toz, çiçek tozu, duman, parfüm, hayvan dışkısı ve gıda vardır.

Göz alerjileri öteki belirtileri şunlardır:

gözlerde kızarıklık sulanma, şişkinlik kaşıntı

Göz güneş yanığı

Güneş ışınları ultraviyole (UV) ışığa fazla maruz kalma da photokeratitis olarak tanıdık göz güneş yanığı niçin olabilir.

Gözlerde yanma ek olarak, belirtiler vardır:

hafif acı bir cesur duygu sulama ışıklar etrafında haleler Doğal ilaçlar için kuru göz Okuma hakkında daha fazla doğal ilaçlar için kuru gözler, keza de ev önleme ipuçları. Şimdi okuyun

Oküler rosacea

Oküler rosacea göz iltihabı niçin olan bir durumdur. Kızarıklık ve yüzünde kızarma ile karakterize acnerosacea, bir cilt rahatsızlığı olan insanları etkiler.

Oküler rosacea ilave belirtileri şunlardır:

ağır vakalarda sancı, ışık hassasiyeti, görme kaybı

Ultraviyole

Ultraviyole gözün beyaz kısmında etli dokuların büyümesi. Keza gözün dış kısmına görünebilir, ama genellikle burun yakın oluşur. Kuru gözler ve UV ışığı bir arada niçin olduğu düşünülmektedir.

Belirtileri şunlardır:

gözlerde yanma, kaşıntı kızarıklık ve şişkinlik

Bir Takım durumlarda, çoğaltma vizyonu etkileyen kornea, kapak uzatabilirsiniz.

Tanı

Yanan gözler aşağıda yatan niçin belirlenmesi önemlidir. Yanan gözler karşılaşan kişiler en kısa sürede bir hekim görmelisiniz.

Bir doktor tıbbi geçmişi alarak ve bu belirtiler kişinin sorarak yanan gözler teşhis etmeye başlayacaktır. Belirtiler başladı, daha fena ya da daha iyi ülkü getirir ve kişinin gözleri etkileyen öteki koşulları geçmişi hakkında sorular soracaktır.

Bir doktor aynı zamanda kişinin aldığı ilaçlar gözden geçirecek. Bir Takım ilaçlar gibi dekonjestanlar gibi yanan gözleri katkıda bulunabilir.

Bir tıbbi geçmişi alarak ilave olarak, bir hekim da gözleri somut bir muayene gerçekleştirecektir. Usulsüzlük, kuruluk belirtileri ve zarar için gözlerini muayene edecekler. Daha net ve yakından gözler görüntülemek için kapsamları veya diğer özel donanım kullanabilir.

Göz doktorları da gözünde gözyaşı ve nem seviyesi akışını gözlemlemek için izin gözünde bir damla uygulanabilir.

Tedaviler ve konut ilaçları

senior man applying eye drops because of burning eyes

Bakteriyel enfeksiyon durumlarda, bir doktor bir göz damlası önerebilir.

Yanan gözler için tedavi genelde altta yatan niçin bağlıdır. Örneğin, yanan gözleri bir bakteriyel enfeksiyon nedeniyle ise, bir hekim enfeksiyonu çare etmek için antibiyotik göz damlası önerebilir.

Tedavi genel olarak göz kuruluğu azaltmak hedefliyoruz.

Bir hekim yanan gözler için önerebilir öteki müdahaleler şunlardır:

Kirpik üssü yakınlarında göz kapağı kenar temizleme, yumuşak bir temizleyici ve ılık su kullanarak. Bir kişi yavaş yavaş göz kuru arıtma aşağıdaki pat. Kızarıklık eksilmek ve göz konforu çoğaltmak göz damlaları yağlama uygulanması. Fazla kuru gözler için, bir doktor bir göz damlası ya da yapay gözyaşı yağlama reçete olabilir. Gözlere sıcak kompres kullanım. Sıcak su ve temiz, yumuşak bir havlu ıslatma ve sonra gözlerinin üstüne koyarak kompres yapın. Gözünde alerjik reaksiyonlar etkilerini eksilmek için antihistamin göz damlaları ya da tabletleri kullanarak. Bu ürünleri online olarak mevcuttur. Balık yağı gibi takviyeleri ve keten tohumu. Bu kuru göz etkilerini azaltmak için muavin olabilir. Oküler rosacea olan kişiler için özellikle kullanışlıdır. Gün baştan başa bol su içmek gözleri nemli yakalamak ve kuruluğu azaltmaya muavin olabilir. Bilgisayar ekranı kullanarak düzenli molalar alarak göz kuruluğu ve tahrişi azaltmaya muavin olabilir. Giyen UV ışık ve daha artı tahriş gözleri gözetmek için güneş gözlüğü.

Fazla kuru gözler nadir durumlarda, bir doktor ameliyat önerebilir. Cerrahi örnekler gözyaşı takılan takma gözlerinden akıp gözyaşları durdurmak için kanallar vardır.