Home YaşamSaçla İlgili Dürüst Aşina Yanlışlar
Saçla İlgili Dürüst Aşina Yanlışlar

Saçla İlgili Dürüst Aşina Yanlışlar

Saçınızla ilgili doğru bildiğiniz yanlışlardan korunduğunuz taktirde sağlıklı ve ışıltılı saçlara kavuşmak mümkün.

  • Saç uçlarını sık aldırmak saçların hızlı uzamasını sağlar.

Uzmanlar, saç uçlarını aldırmanın saç uzamasını etkilemediğini söylüyor çünkü uzama saç derisinden başlıyor. Ancak her altı ila sekiz haftada bir saç uçlarını aldırmanın diğer bir sebebi var. Kurumuş saç uçları saçların daha ince görünmesine ve saç kırılmalarına sebep olur. Dolayısıyla saç uçlarınızı aldırdığınızda saçlarınız daha hacimli görünür.

  • Beyaz saç telinizi koparttığınızda yerine daha fazlası çıkar.

Beyaz saç çıkmaya başladığında genelde gerisi de kazanç. Bu efsanenin çıkma sebebi de olasılıkla budur. Siz koparsanız da koparmasanız da saçlarınız ağarmaya başladıysa, devamı gelecektir. Dolayısıyla saç tellerinizi koparmayı bırakın. Aksi hâlde zamanla saç dipleri daha çok zayıflayacak ve en sonunda o bölgede saç çıkmayacaktır. Ya beyaz saçlarınızla barışmalı veya saçlarınızı boyatmalısınız.

  • Şampuan saç döker.

İnsanların çoğunlukla banyodayken saçları dökülür ve dolayısıyla şampuanın buna sebep olduğu düşünülür. Bu yüzden şampuanlamayı keserseniz problemin daha da kötüleşmesine sebep olabilirsiniz çünkü yağ oluşumu enfeksiyona öncülük edebilir, bu da saç uzamasını engeller. Saç dökülmesinin başlıca en büyük sebebi strestir. Boşanma, ameliyat, yakın birinin vefatı gibi sebepler bu sorunu daha da şiddetlendirir. Olası mertebede doğal içerikli şampuanlar kullanmaya itina gösterin. Şampuanınızın içine dere çiçeği yağı, lavanta yağı, biberiye yağı gibi yağlar ekleyin.

  • Saçlarınızı ne kadar fazla tararsanız, saçlarınız o kadar sağlıklı olur.

Saçları aşırı fırçalamanın faydadan çok zararı vardır çünkü bu koşul koruyucu katman olan saç kütikülüne hasar verir. Saçlarınızı yalnızca dağıldığında tarayın, gün içerisinde adi hâline bırakın.

  • Boyalı saçlar sağlıksızdır.

Saç açtırma saçınıza yapabileceğiniz en kötü şeylerden biridir fakat saç boyatmak düşünüldüğü kadar zararlı değil. Saç tellerinin rengini arındırmak saçlarınızı zayıflatır ama saç tellerine renk eklemek saçların daha yoğun görünmesini sağlar. Uzmanlar koyu renk olduğu sürece saç boyamanın zararlı olmadığını söylüyor.

  • Dürüst ürünler kullanmak saçları gürleştirir.

Birçok insan sağlıklı görünen saçların saç bakım ürünleri gibi dış faktörlere bağlı olduğunu düşünüyor ama dinç saçlarla besin şekliniz arasındaki bağ daha önemlidir. Saçlarınızın uzaması için vücudunuzun enerjiye ve beslenme maddelerine ihtiyacı vardır. Sıkı bir diyetteyseniz vücudunuz saçlara yeterince enerji ayıramaz. Yeteri miktarda karbonhidrat, protein ve dinç yağlardan almaya özen gösterin ve çinko, demir ve D vitamini konusunda ekstra özenli davranın. Bunlar saç uzamasında önemli vitaminlerdir ve birçok kadında bu vitaminlerin eksikliği görülür.

  • Şampuan başkalaşmak faydalıdır.

Kepek önleyici, hacimlendirici, renk koruyucu gibi ayrı etkilere sahip elde etmek istemiyorsanız şampuanınızı değiştirebilirsiniz. Uzmanlar onun dışında benzer şampuanı kullanmanızın dürüst bir karar olduğunu söylüyor. Ayrı şampuan denerken saçlarınızı ayrı hissetmenizin tek sebebi her şampuanın öbür etkilere sahip olmasıdır.

  • Kepek kuru saç derisine muhabere eder.

Kepek, yağlı ortamlarda oluşan bir nesil mantardan kaynaklanmaktadır. Kepek, vücudun mantara verdiği bir reaksiyondur. Kepek önleyici şampuan kullanmak yardımcı olacaktır.

  • Köpüren şampuanlar saçlarınızı daha iyi temizler.

Şampuanın görevini yapabilmesi için köpürmeye ihtiyacı yoktur. Bizler temizliği köpürmeyle eş değerinde tutuyoruz ama birçok şampuanda yer alan ve köpüren bir ajan olan sülfatlar sağlığı negatif etkiler. bununla beraber saçlarınızı boyatıyorsanız boyanın basit açılmasına neden olur. Bundan Başka bir takım araştırmalar sülfat ile kanser riski aralarında bir bağ olduğunu da göstermiştir. Şampuan tercihinizi sülfatsız ürünlerden yandan kullanın.

  • Saçlarınızı her iki günde bir yıkamalısınız.

Önceleri saçlarınızı her gün yıkamanız gerektiğini duymuş olmalısınız. Arkasında saçları her iki günde bir yıkamak gerektiğini duyduk. Saç yıkama sıklığıyla ilgili tüm bu duyduklarınızı kulak ardı edin. Herkesin saç yapısı farklıdır.