Home Sağlık HaberleriKanserKanser Taraması Hangi Bölümde Yapılır?
Kanser Taraması Hangi Bölümde Yapılır?

Kanser Taraması Hangi Bölümde Yapılır?

Hiçbir şikayetiniz olmasa bile mutlaka ahenkli olarak kanser taramasından geçmeniz tavsiye ediliyor. Çünkü çağımızın vebası olarak anılan kanser, gitgide artarak yaygınlaşıyor ve çoğu insanın hayatını erken yaşta söndürüyor. Kanser taraması özellikle…

Hiçbir şikayetiniz olmasa bile mutlaka ahenkli olarak kanser taramasından geçmeniz nasihat ediliyor. Çünkü çağımızın vebası olarak anılan kanser, gitgide artarak yaygınlaşıyor ve birçok insanın hayatını erken yaşta söndürüyor.

Kanser taraması bilhassa de ailesinin geçmişinde kanser hastalığı bulunan kişilerce şüphesiz dikkatsizlik edilmemelidir. Çünkü kanserde genlerin rolü büyüktür. Erken dönemde kanser tanısının konması, kanser tedavisinin çok daha kolay ve etkin olmasını sağlar. Erken dönemde kanser hastalığından haberdar olmak için kanser taraması test ve muayeneleri önemlidir.

Kanser taramasına hastanelerin onkoloji bölümlerinde yapılmaktadır. 20’li yaşlardan daha sonra her yaşta Onkoloji bölümüne başvurarak kanser taraması yaptırabilirsiniz. Kadınlar ve erkekler için kanser risklerine kadar kesin özel tarama programları bulunmaktadır. bununla birlikte aile geçmişinde hangi kanser türü bulunuyorsa bu kansere tarafından de ayrıntılı bir tarama işlemi Onkoloji bölümünde gerçekleştirilir.

Yaş, cinsiyet, birinci derece yakınlarında kanser olup olmaması, yaşam biçimi gibi faktörlere tabi olarak kanser açısından; bayağı, artmış ya da yüksek riskten laf edilir. Aile yükünüz ve kişisel sağlık durumu öykünüz uzmanlarımız göre değerlendirildikten sonradan sizin için en yerinde laboratuvar ve görüntüleme yöntemleri önerilecektir. Risk grubunuza tarafından yaptırmanız gereken tarama amaçlı muayenelerin sıklığı da değişecektir.

Kanser Taraması Hangi Bölümde Yapılır?