Home Sağlık HaberleriKanserKanser Belirtileri
Kanser Belirtileri

Kanser Belirtileri

Kanser hastalığında ortaya çıkan belirtiler hastalığın birincil evrede ayrım edilmesini sağlar böylece kanser hastalığı ciddi bir boyuta ulaşmadan çare edilebilir. Kanser hastalığının birincil belirtilerini çakmak epeyce önemlidir. İşte kanserin belirtileri:

Günümüzün amansız hastalıkları başında yer alan kanser, birincil evrelerde ortaya çıkarttığı belirtiler ile hayat kurtarıcı olabiliyor. Eğer bu belirtiler zamanında fark edilirse söz konusu kanser hastalığına karşısında alınacak önlemler anında başlatılır ve tedaviden olumlu cevap darılma şansını da artar. Kanser belirtileri nelerdir ve hangi kanser hastalığı nasıl belirtiler gösterilir sizler için açıkladık.

Kanser Hastalığının Belirtileri

Sebepsiz kilo kaybetme: Ekseri mide, pankreas, yemek yemek kanseri ve akciğer kanseri gibi kanser türlerinde ilk bulgu olarak nedeni açıklanamayan kilo kaybı görülmektedir.

Yüksek ateş: Kanser hastalarının büyük bir çoğunluğunda ateşlenme görülür. Ekseri kan kanseri (lösemi) ve lenf bezi tümöründe birincil kanser belirtisi olabilir.

Bitkin kalma: Lösemi, mide ve kalın bağırsak kanserinde sıklıkla rastlanan birincil belirtiler başında gelir.

Ağrılar: Genellikle ileri evrelerde görülür oysa kemik ve testis kanserinin başlangıcında çoğunlukla rastlanan birincil semptom olabilir.

Ciltte şansın dönmesi olması: Tahmin edebileceğiniz gibi deri kanserinde daha sıklıkla görülür. Oysa iç organ kanserlerinde de ciltte sarılık, koyuluk ve kızarıklık husule gelir.

Kanamalar: Erken evrelerde veya geç evrelerde görülebilir. Akciğer kanserinde balgamda kan görülür, dışkıda kan görülmesi de bağırsak kanserinin işareti olabilir. İdrarda görülen kanda mesane kanserini ve rahimden gelen kanlar ise rahim ve rahim ağzı kanserinin belirtisi olabiliyor.

Dışkılama veya idrar yapma alışkanlığında değişim: Kabızlık, ishal dışkı boyutunda farklılık görülmesi ekseri bağırsak kanserini işaret eden belirtiler olabilir. Prostat ve idrar torbası kanserinde ise idrar esnasında ağrı, kan ve çoğu kez idrara çıkma belirtileri vardır.

Öksürük ve horlama: Uzun süredir devamlı öksürükler gırtlak kanserinin belirtisi olabilir.

Ben ve siğillerdeki şansın dönmesi: Deri kanserinin belirtileri olabilir.

Kanser Belirtileri