Home Sağlık HaberleriKalp SağlığıKalbi zorlayan davranışlar nelerdir?
Kalbi zorlayan davranışlar nelerdir?

Kalbi zorlayan davranışlar nelerdir?

Amerika’da yapılan bir araştırmaya göre üç kişiden birinin kalp sorunu yaşadığı ortaya çıkmış ve yürek hastalarının dinç bir yaşam sürmek namına hiçbir şey yapmamaları ve yeteri kadar doktorlarının önerilerine armoni…

Amerika’da yapılan bir araştırmaya kadar üç kişiden birinin yürek sorunu yaşadığı ortaya çıkmış ve kalp hastalarının sağlıklı bir hayat sürmek adına hiçbir şey yapmamaları ve yeteri değin doktorlarının önerilerine düzen sağlamamaları da ölüm oranlarını yükselmiştir. Nitelikli yaşamı en çok etkileyen sağlık problemlerine yol açan yürek hastalıkları, mütenevvi sorunlardan ötürü ortaya çıkmakta ve bireylerin günlük yaşamlarını bir hayli etkilemektedir. Uzmanlar yürek hastalarına kalplerini yoran davranışlardan kaçınmalarını, daha dinç beslenmelerini ve ahenkli alıştırma yapmalarını önermekteler.

Kalbi zorlayan hareketlerden ve alışkanlıklardan uzak durulması gerektiğinin altını çize kalp doktorlarının bu önerilerine kulak vermez isek, sağlığımızı daha kötü etkileyen sorunlarla karşılaşırız. Bunun için ilk yapmamız gereken davranışlar arasında uzun süren hareketsizlikler yer alır. Uzun bir zaman hareketsiz kalmak kalbi zorlayan en kötü davranışlardan biridir. Uzmanlar hareket olanağını temin etmek için periyodik olarak yürünmesini öneriyorlar.

Kalp sağlığı için sporunda önemi epeyce büyüktür. ancak bilinçsiz yapılan sporlar yürek sağlığına yarardan fazla hasar sağlamaktadır. Bilinçsiz sporda kalbi zorlayan en önemli davranışlardandır.

Strese girmek ve agresifleşmekte kalbi yoran durumlardandır. Hele fakat stresinizi içinizde yaşıyorsanız daha büyük bir tehlike altındasınız demektir. Bunların yanı sıra uyku düzensizliği, vücuda aşırı yüklemek ve çok artı alkol tüketmekte kalbi yoran şeyler arasındadır.

Aşırı yemek yemek yemekte kalbi zorlar. Çünkü aşırı yemek obeziteye kadar ulaşan kilo sorunlarına yol açar. Bu yüzden az yemek yemek yemeli, şekerli içeceklerden uzaktan durulmalı ve bol bol su tüketmeliyiz. Uzun soluklu diyetlerinde kalbi yorduğu unutulmamalı ve sigaradan uzakta durulmalıdır.

Bireylerin kalp hastalıkları riski aşağı olmadıklarını düşünmeleri de kalp hastalıklarının görülmesindeki en büyük problemdir. Çünkü bu kişilerin sahip oldukları bu fikir onları daha çok kalp hastalıklarına yakınlaştırır.