Home Genel SağlıkAşırı Terleme Nedenleri
Aşırı Terleme Nedenleri

Aşırı Terleme Nedenleri

Terleme Nedenleri: Aşırı terleme rahatsızlığı yaz aylarıyla birlikte rahatsız edici kokularla birlikte daha da çekilmez bir hale gelebilir. Aşırı terleme rahatsızlığı geçici bir durum olmakla birlikte bazı kişilerde doğuştan gelen bir rahatsızlıktır.

Terleme Nedenleri

 

Aşırı terleme rahatsızlığı yaz aylarıyla birlikte rahatsız edici kokularla birlikte daha da çekilmez bir hale gelebilir. Aşırı terleme rahatsızlığı geçici bir durum olmakla birlikte bazı kişilerde doğuştan gelen bir rahatsızlıktır.

 

Aşırı terleme nedenleri arasında obezite, şeker hastalığı, korku ve heyecan gibi durumlar da bulunur. Sempatik sinir sistemi bozukluklarında ise aşırı terleme hastalık olarak ele alınmalıdır. Sempatik sinir sisteminin dengesiz şekilde çalışması el, ayak veya vücudun diğer bölgelerinde aşırı terlemeye neden olabilir.

 

 

Aşırı Terleme Nedenleri

 

İnsan vücudunun ısıyı dengelemek için geliştirdiği bir mekanizma olan terleme, vücuttan zararlı maddelerle birlikte tuzun da atılmasını sağlar. Normalin üstünde terleme durumuna Hiperdihroz adı verilir ve çoğu kişide bu rahatsızlık görülmektedir.

 

Aşırı terleme durumunun ciddiyetine göre cerrahi müdahale yada bitkisel tedavi yöntemleri uygulanabilir. Son yıllarda botoks uygulamasıyla aşırı terleme rahatsızlığının önüne geçilebiliyor.

 

 

 

Aşırı Terleme Tedavisi

 

Aşırı terleme rahatsızlığına neden olan faktörün belirlenmesi, rahatsızlığın tedavi edilmesi için önemlidir. Mevsim, stres, heyecan gibi geçici sebepler nedeniyle oluşan aşırı terleme ile obezite ve doğuştan gelen rahatsızlıklar ayrı olarak ele alınmalıdır.

 

Aşırı terleme tedavisinde en çok kullanılan yöntemler arasında ilaç tedavisi ve psikoterapi gelmektedir. Cerrahi yöntemde hastanın ter bezleri alınır yada sinir uçları kesilir. Botoks uygulamasında ise ter bezlerinin bulunduğu bölgeye botulinum adı verilen bir madde enjekte edilir. Botoks ile aşırı terleme tedavisi 20 dakika sürmektedir ve bilinen herhangi bir yan etkisi bulunmamaktadır.