Home Sağlık HaberleriKalp SağlığıYürek sıkışması niçin olur?
Yürek sıkışması niçin olur?

Yürek sıkışması niçin olur?

Kalbimiz aldığı elektrik uyarıları vasıtasıyla 1 dakika içerisinde 60 ile 100 arasında ritmik bir şekilde akciğer arter ile aort damarına kan pompalamakla görevli olup, bu ritminden şaştığı zaman kan atımları…

Kalbimiz aldığı elektrik uyarıları vasıtasıyla 1 dakika içerisinde 60 ile 100 aralarında ritmik bir şekilde akciğer arter ile aort damarına kan pompalamakla görevli olup, bu ritminden şaştığı süre kan atımları birey kadar hissedilecek ve çarpıntı şeklinde hissedilecektir. Yaşamımız için esas bir organ olan kalbin ritmik düzenini aşması ya da bu düzenin azalması göğüste sızı oluşturacak ve kişiler yürek sıkışması şeklinde bu ağrıyı hissedeceklerdir.

Kalpte titreme biçiminde hissedilen kalp sıkışmasının nedenleri çileden çıkartmak, heyecanlanmak, aşırı alıştırma gerçekleştirmek, enfeksiyon hastalıklarına yakalanmak ve kansızlık gibi değişik sorunlardır. Hastalarda önemli yakınmalara sebep olan kalp sıkışması ya kısa sürede geçer ya da ahenkli olarak devam eder.

Yürek sıkışmasının önemli bir sıhhat sorununa göze çarpan edip etmediğini anlayışlı olmak için bir kardiyolog göre hastanın tetkik edilmesi gerekir. Kalple ilgili ciddi sorunlar, akciğeri etkileyen bazı hastalıklar, mide şişkinliği ve reflü gibi problemlerin hepsi kalp sıkışması nedenleri arasındadır.