Home Sağlık HaberleriKalp SağlığıYürek romatizması belirtileri
Yürek romatizması belirtileri

Yürek romatizması belirtileri

İltihaplı romatizmanın çare edilmemesi sonucu yürek kapakçıklarına ilerlemesiyle husule gelen yürek romatizması, hastalarda bir takı problemlerin ortaya çıkmasına sebep olur. Ciddi bir rahatsızlık olarak görülen kalp romatizmasının belirtileri hissedilmeye başlandığı…

İltihaplı romatizmanın tedavi edilmemesi sonucu yürek kapakçıklarına ilerlemesiyle husule gelen kalp romatizması, hastalarda bir takı problemlerin ortaya çıkmasına sebep olur. Önemli bir rahatsızlık olarak görülen yürek romatizmasının belirtileri hissedilmeye başlandığı zaman, uzman bir hekime danışılması önerilir. Peki kalp romatizması olan bir hastada ne nesil belirtiler ortaya çıkar? İşte kalpte meydana gelen romatizmanın sebep olduğu belirtiler.

Kalp romatizmasının belirtileri

Yürek romatizması olan bir hastada en keskin bulgu, ayaklarda husule gelen şişlik ve bu şişliklere eşlik eden morarmalardır. Hastanın ayaklarında ansızın bire husule gelen bu şişlikler ve morarmalar, yürek romatizmasını en iyi şekilde anlata durumlardan biridir. Bir diğer yürek romatizması belirtisi ise kişinin kendini aralıksız halsiz hissetmesidir. Çünkü romatizmadan etkilenen kalp kapakları işlevini yerine getiremediği için hastanın kalbi hemen yorulur ve bu da bedenine yansır.

Ayakların kesintisiz üşümesi ve bir türlü ısınmak bilmemesi, kuru öksürük, nefes darlığı, sıkça soğuk alma problemleri de kalp romatizmasını işarete eden bulgulardır. Kalp romatizması tedavisi hakkında, sayfamızda bulunan yürek romatizması nasıl çare edilir başlıklı konumuza göz atabilirsiniz.