Home Sağlık HaberleriBeslenmeŞeker Hastalığından Korunabilirsiniz
Şeker Hastalığından Korunabilirsiniz

Şeker Hastalığından Korunabilirsiniz

Şeker hastalığı günümüzün en yaygın hastalıkları arasında yer alıyor. Kendinize iyi bakarsanız bu hastalıktan korunmak mümkün.

Kalp krizi, yüksek tansiyon ve böbrek yetmezliği gibi birçok hastalığa sebep olan şeker hastalığından korunmak mümkün. Şeker hastalığı, birçok hastalığı da beraberinde getiriyor. Kalp krizi, yüksek tansiyon ve böbrek yetmezliği bunlardan sadece birkaçı. Son dönemin en yaygın hastalıklarından biri olan şekerden korunmak peki mümkün mü?

Halk arasında şeker hastalığı olarak bilinen ‘diabetes mellitus”, pankreastan salgılanan ve kan da şeker seviyesini düzenleyen insülin adlı hormonun hiç yapılamaması veya kullanılamaması sonucu gelişen bir hastalıktır.

Bu hastalıkta kanda şeker seviyesi yükselmekte ve sonuçta birçok organda bozulmalar oluşmakta; eğer yapılan tedavi ve önerilere uyulmaz ise ölümle sonuçlanmaktadır. Şeker Hastalığında kalp krizi, yüksek tansiyon, böbrek yetmezliği, felçler, körlük ve daha birçok hastalık gelişmektedir.

Korunmak Mümkün

Günümüz yaşamının getirdiği stresten mümkün olduğu kadar etkilenmemeye çalışmak gerek.Burada herkes kendi ruhsal yapısını iyi tanımak ve buna göre tedbirini geliştirmek zorundadır. İdeal kiloya gelmek ve şişmanlıktan kaçınmak şeker hastalığına karşı alınabilecek önlemlerdendir.

Sigara, alkol ve kötü alışkanlıklardan uzak durmak. Dengeli ve doğal beslenmek. Suni kimyasal madde katkılı yiyeceklerden uzak durmak. (özellikle halk arasında abur cubur denilen hazır gıdalardan) Düzenli uyumak. Düzenli spor yapmak (özelikle doğada yürüyüşler) Kendi merak ve yapısına uygun hobi tarzında uğraşlarla ilgilenmek. Bunlar diyabetten korunmak için size gerekli olan direnci sağlayacaktır.