Home Sağlık HaberleriAğız ve Diş SağlığıKüçük Dil Şişmesine Ne İyi Kazanç?
Küçük Dil Şişmesine Ne İyi Kazanç?

Küçük Dil Şişmesine Ne İyi Kazanç?

Küçük dil şişkinliği mütenevvi nedenlerden ötürü husule gelen bir sorundur. Minik dil şişmesine iyi gelen bitkisel yöntemler nelerdir, küçük dil nasıl iner doğal tedavi yöntemleri sizlerle buluştu.

Damak Zevki eteğinin ortasından sarkan uzantı “Minik dil” olarak tanımlanır ve günümüzde o kadar fazla insanın bademcik olarak düşündüğü dilimizin arka tarafında yer alan uzuv gerçekte ufak dilimiz olmaktadır. Minik dilimiz boğazımızda üzüm her birine gibi asılı durmakta ve sağlığımız açısından mütenevvi görevleri bulunmaktadır. Bu görevi aralarında bakterileri ayırıp, sindirim sistemine veyahut solunum sistemine girmemesini sağlamaktır.

Ufak dil şişkinliği husule geldiği vakit doğal tedavi yöntemlerinden çözüm bulabilmek mümkündür. Ufak dil şişmesine iyi gelen nebati tariflere sizler için makalemizde yer verdik. Ufak dil şişkinliği doğal tedavisi, küçük dil şişmesine iyi gelen nebati reçeteler sizlerle.

Küçük Dil Şişmesine Doğal/Bitkisel Çözümler

Reçete: 1

Malzeme: Kına, Zeytin yağı .

Hazırlanışı: 1 Kahve fincanı saf zeytinyağına; 3 kahve kaşığı kına kon Adamakıllı karıştırıldıktan daha sonra 1 Tatlı kaşığı kadar alınıp, küçük dilin etrafına sürülür.

Reçete: 2

Malzeme: Böğürtlen filizi, Sinirli yaprak, Sumak, Gül, Dut şurubu, Su.

Hazırlanışı: 8 bardak suya; 4 tane böğürtlen filizi, 4 tane ufalanmış sinirli yaprak, 1 tatlı kaşığı sumak ve 3 tutam gül konur. 10 dakika kaynatıldıktan sonradan süzülür. Suyuna; ı akarsu bardağı dut şurubu konur. İyi karıştırıldıktan sonradan gargara yapılır.

* Aynı işlem, her gün tekrarlanır.

Reçete: 3

Araç Gereç: Su.

Hazırlanışı: 4 kadeh suya; 3 tane kuru incir, 1 tatlı kaşığı Nane ve 1 bütün dereotu konur. Kaynatıldıktan sonra süzülür. Suyuna, 1 dere bardak dolusu süzme bal konur.

* En Ince Ayrıntısına Kadar karıştırıldıktan sonradan gargara yapılır.

Küçük Dil Şişmesine Ne İyi Gelir?