Home Sağlık HaberleriAğız ve Diş SağlığıHamilelikte Diş Beyazlatıcı
Hamilelikte Diş Beyazlatıcı

Hamilelikte Diş Beyazlatıcı

Hamilelik döneminde olan kadınların yaşadığı çoğu sıhhat sorununun tedavisi için gebeliğin sonlanması beklenmektedir. Peki, gebelikte hamile kadınlar diş beyazlatıcı işlemi olan “bleaching” yaptırabilir mi? Hamilelikte diş beyazlatma hakkında tüm merak edilenleri sizlerle paylaştık.

Gebelik döneminde uygulanan birçok tıbbi ve estetik amaçlı işlemlere karoser farklı tepkiler gösterebiliyor. Fazla basit ve son derece sağlıklı görünen çoğu dilekçe gebelik döneminin bitmesi sonrasına bırakılıyor. Hamilelikte ağız ve diş sorunlarına çoğunlukla rastlanmakta, birçok kadın diş doktoruna başvurmaktadır. Oysa çoğu sorununa çözüm bulamıyor, tedavileri doğum sonrasına kalıyor. Diş beyazlama işlemi de bunlardan biridir.

Gebelik diş ağartma yasaklanmış!

Diş beyazlatma işlemi çok artı zaman almayan, epeyce pratik bir işlemdir. Fakat tıbbın bleaching olarak isimlendirdiği diş beyazlatıcı uygulaması gebelikte yerinde değildir. Sebebi de, dişlerde aşırı hassasiyete neden olmasıdır.

Yapı olarak renk bozukluğu ve koyu renk tonuna sahip olanların dişlerini ağartma için uygulanan bleachin yöntemi, dişlerin yüzeyinde yer alan lekelerin temizlenmesinde son derece başarılıdır. Fakat gebelikte yerinde değildir, hamilelere tavsiye edilmez.

Erişkin her bireye uygulanan diş ağartma, diş hekimi göre güvenle uygulanır. Dişe hiçbir zararı dokunmadığı bilimsel araştırmalarla da kanıtlanan diş ağartma uygulaması sonrası kahve, nehir, kola, kırmızı şarap, meyve suları gibi asitli ve renkli içeceklerden uzaktan kalınmalıdır.

Diş ağartma kimlere uygulanmaz!

  • Hamilelere
  • Kanser tedavisi görenlere
  • 18 yaş altı çocuklara
  • Ciddi dişeti problemi olanlara
  • Dişin mine yüzeyinde defekt yer alan hastalara

Hamilelikte Diş Beyazlatma