Home Sağlık HaberleriGöz SağlığıGöz Sorunları ve Altta Yatan Nedenleri
Göz Sorunları ve Altta Yatan Nedenleri

Göz Sorunları ve Altta Yatan Nedenleri

Bir Takım hastalıklar belirtilerini favori göstermektedir. Yaşanılan göz sorunlarının aşağıda yatan sağlık durumu problemlerini sizler için, göz sorunları ve altta yatan sebepleri başlığı altında anlattık.

Vücudumuzda meydana gelen sağlık sorunları göz sağlığımızı da etkileyebiliyor ve belirtilerini gözlerde hissettirebiliyor. Favori oluşan herhangi bir problemin aşağıda mutlaka önemli ya da ciddi olmayan (kısa sürede geçici) hastalıklar yatmaktadır. Göz sorunlarının nedenleri nelerdir ve hangi söz problemleri hangi sıhhat sorununu muhabere etmektedir sizler için açıkladı.

Göze ait hastalık habercilerini sırayla sayacak olursak;

-Göz kapaklarındaki şişlikler; kişi uyandığında göz kapakları şiş durumda ise gece tansiyonunun fazla fazla düştüğüne işarettir. Bu Nedenle doku sıvısı göz çevresinde birikmiş ve göz kapakları şişmiştir. Şişkinlik inmiyorsa eğer alerjik bir şart söz konusudur veya böbrek fonksiyonlarını gerektiği şekilde yerine getirememektedir.

Göz beyazının sarıya dönmesi; bu durum ise kişinin sarılık hastalığına yakalandığının işaretçisidir ve anında bir sağlık kuruluşuna başvurulmalıdır.

-Kızaran gözler; kızaran gözler birçok şeyin habercisi olabilmektedir. Bunların arasında yüksek tansiyon,uykusuzluk veya ciddi bir göz hastalığı olabilir. Gözlerde kırmızılık genel olarak alıngan bir senet dokusuna sahip kişilerde görülmektedir. Tahvil dokusunun şişmesi gözlerde kırmızı bir renk oluşturmaktadır. bunun dışında yoğun tempoda çalışma, fazla artı ışığa maruz kalma, yanlış gözlük kullanımı da bono dokularında ödeme niçin olabilmektedir. Senet dokularında ödemi engelleyebilmek için, gözler dış etkilerden korunmalı, ters yönden ve yanlış ışıklardan uzaktan durulmalıdır. Bu Vesile Ile ödem birkaç gün içerisinde kaybolacaktır. Gözlerin kızarması sürekli meydana gelen bir şart olmaya başlamadan önce bir doktora başvurulması gerekmektedir. Çünkü birey önemli bir göz hastalığıyla aleyhinde karşıya olabilir. Alerjik sebeplerden gözleri kızaran kişiler ise aksatmadan alerji ilaçları kullanmaları bu durumun birkaç gün içerisinde geçmesine yardımcı olmasını sağlayacaktır.

-Arpacık; arpacık beyaz bir kir şeklinde, göz kapağının ter ve yağ dokusundan oluşlan bir iltihaptır. Tedavisi doktorlar göre yapılmalıdır ve saf kırmızı ışıkla antibiyotik doğruca bu durumdan kurtulunabilir.