Home Sağlık HaberleriGöz SağlığıGöz Kuruluğu Niçin Olur Tedavisi Nasıldır?
Göz Kuruluğu Niçin Olur Tedavisi Nasıldır?

Göz Kuruluğu Niçin Olur Tedavisi Nasıldır?

Günümüzde en sık karşılaşılan sıhhat problemleri başında göz kuruluğu da yer almaktadır. Peki, göz kuruluğunun sebepleri nelerdir ve göz kuruluğu nasıl çare edilir? İşte bu sorularınızı uzmanlarımızı yanıtladı.

Göz kuruluğu yakıntısı bundan böyle fazla daha fazla kulağınıza geliyor olabilir zira teknolojiyle beraber, gözümüzü kırpmadan baktığımız parlak ekranların sayısı her geçen gün artmakta. Tek kapı aralamasa da, gözleri kırpmadan uzun müddet telefon, tablet, dizüstü bilgisayar gibi ekranlara hedefe kilitlenmek göz kuruluğuna sebep olan etkenlerin başında gelir. Göz kuruluğu gözlerin yeterince göz yaşı üretmemesi olarak özetlenebilir. Kuruluğun bir diğer nedeni de gözyaşlarının yeterince yoğun olmaması ve çok ivedi buharlaşması olabilir.

Göz Kuruluğu Niçin Olur?

Gözyaşlarımız, göz sağlığımızı korumakta, gözlerimizi her türlü enfeksiyona karşı savunmaktadır. Favori kuruluk şehvetli olması ve flu görme de gözyaşları doğruca engellenmiş olur. Ancak, gözlerde kuruluk, batma, yanma, net görememe gibi şikayetler söz konusu ise, göz yaşının azlığı veya bir takım göz sağlığı sorunları akla getirilmelidir. İşte, favori kuruluk nedenleri.

Yaşa alt göz kuruluğu: Yaşlandıkça favori kuruluk başlaması normaldir zira karoser kendi kendine gözyaşı üretimini azaltır.

Hormonal farklıklar: Özellikle menopoz sonrası kadınlarda hormonal değişiklikten ötürü sık yaşanır.

Gözyaşının eksik üretilmesi: Belki yaşlanmaya ya da hormonal farklıklara yan değilse, gözyaşının daha eksik üretilmesi A vitamini eksikliği ya da şeker hastalığına emrindeki olabilir.

Gözü az kırpmak

Kontakt lens kullanımı

İlaçlar: Yaygın olarak kullanılan böylece fazla ilaç göz kuruluğuna kapı aralayabilir.

Bağışıklık sistemi bozuklukları

Çevresel etkenler : Sert rüzgar, klima ya da havadaki polenlerin artması gibi durumlar göz kuruluğuna kapı aralar.

Göz kapağı işlev bozukluğu

Göz Kuruluğu Nasıl Çare Edilir?

Hastalığın belirtileri, kendini hemen hissettirmeye başlamaktadır. En keskin özelliklerin başında yanma, sızı, flu veyahut daha eksik görme, kızarıklık, favori batma, kaşıntı, favori toz veyahut kirpik varmış gibi kavrama, göz kapağında önem, aşırı derece sulanma gibi vaziyetler, göz kuruluğunun başlıca belirtileridir. Çare olasıdır ama ilk belirtileri hissettiğiniz anda bir hekime müracaat ederseniz daha erken sonuçlar elde edersiniz. Birincil metot gözün ihtiyaç duyulan olduğu nem miktarını dengede tutmak için yapay gözyaşı metodu uygulanmaktadır. Şayet ilerlemiş bir olay ise cerrahi müdahaleye başvuru edilmektedir.