Home Genel SağlıkEvde Ateş Nasıl Düşürülür?
Evde Ateş Nasıl Düşürülür?

Evde Ateş Nasıl Düşürülür?

Parasetamol ya da ibuprofen verilebilir. Ateşi yüksek olan çocuğunuza kesinlikle aspirin vermeyin. Çocuklarda viral hastalıklarda aspirin verilmesinin reye sendromu adında güvenli olmayan bir komplikasyona yol açabileceğini unutmamalısınız.

Yüksek alev nasıl düşürülür, evde ateşi devirmek için ne yapmalı, yüksek ateş evde nasıl düşürülür dağıtılmış nedenlerden nedeniyle çocukların ya da yetişkinlerin yüksek ateşe maruz kalması anında uygulamaları uzmanlarca nasihat edilen yöntemleri sizlerle paylaştık. Çoğunlukla kış ayları geldiği süre üşütme kaynaklı olarak çocuklar yüksek alev ile karşılaşmaktadır; lakin önemli bir takım hastalıklar nedeniyle de yüksek ateş meydana gelebiliyor.

Evde ateşi düşürmek için ne yapmalı?

Evde ateşi devirmek için gerçekte yapacaklarınız fazla kuvvet şeyler değildir. Uzmanların tavsiye ettiği evde alev düşürme yöntemlerini doğru bir şekilde uyguladığınız zaman kısa sürede ateşin düştüğünü, vücudun adi ısısına döndüğünü göreceksiniz.

Yüksek alev çağırmak gövde ısısının normalin üzerinde olması durumudur.Çocuğunuzun normal karoser ısısını, yaş, genel sıhhat, aktiviteleri, gün içindeki vakit ve giysileri etkilemektedir. Cisim ısısı sabah erken saatlerde daha düşük akşam üzeri ve akşam daha yüksek olup egzersiz sonrası da hafif büyüme göstermekte olduğunu unutmamak gerekir. Ceset ısısı genel olarak, 38 derece üzerindeyse alev olarak kabul edilmektedir.Yüksek ateş ölçümünde kullanılan yönteme kadar de değişim göstermektedir. Doktorunuza ateşi nereden ölçtüğünüzü mutlaka söylemelisiniz.

Evde çocuğunuzun ateşini devirmek için yapmanız gereken şeyler şu şekilde sıralanabilir. Çocuğunuzun hafif giysiler giymiş olmasına dikkat etmelisiniz.Ayrıca su, sulandırılmış meyve suları gibi sıvılar içmesi için teşvik etmelisiniz.Çocuğunuzun çok hareket edip yorulmamasını sağlayın

Ayrıca yüksek ateş durumunda ateş düşürücü verebilirsiniz; Parasetamol veya ibuprofen verilebilir. Ateşi yüksek olan çocuğunuza muhakkak aspirin vermeyin. Çocuklarda viral hastalıklarda aspirin verilmesinin reye sendromu adında güvenli olmayan bir komplikasyona yol açabileceğini unutmamalısınız. Ateş yükselmeye devam ediyorsa vücudunu ılık su ile ıslatılmış bir sünger ya da el bezi ile silin. Su ciltten buharlaştıkça ateşin düşmesine yardım edecektir.Bu işlem için şüphesiz soğuk su kullanmayın veya soğuk duş yaptırmayın.bu çocukta üşüme ve titremeye yol açarak ateşin daha da yükselmesine niçin olur.