Home Sağlık HaberleriKanserBağırsak kanseri neden olur?
Bağırsak kanseri neden olur?

Bağırsak kanseri neden olur?

Bağırsak kanserinin nedenleri, bağırsak kanseri sebepleri, bağırsak kanserinin nedenleri nelerdir günümüzde pek fazla insanın korkulu rüyası olan bağırsak kanseri,sık rastlanır kanser türlerinden bir tanesidir. Her kanser türünde olduğu gibi, bağırsak…

Bağırsak kanserinin nedenleri, bağırsak kanseri sebepleri, bağırsak kanserinin nedenleri nelerdir günümüzde pek fazla insanın korkulu rüyası olan bağırsak kanseri,sık rastlanır kanser türlerinden bir tanesidir. Her kanser türünde olduğu gibi, bağırsak kanserinde de erken safha büyük yük taşıyor. bununla beraber bağırsak kanserinin nedenleri de bilinmelidir ki, bu nedenlere yönelik önlemler alınsın ve bağırsak kanseri riski en üye indirilsin.

Bağırsak kanserinin nedeni

Sütun kanseri olarak da deyiş edilen bağırsak kanseri pek çok nedenden kaynaklı olarak ortaya çıkabiliyor. Oysa bağırsak kanserine belli başlı sebep olan faktörün ne olduğu kesin olarak bilinmemektedir. Çevresel ve kalıtımsal faktörlerin etkisinin yüksek olduğundan kesin olmama duyulmaktadır. Ailesinde bağırsak kanseri olan bir kişinin bu kanser türüne yakalanma riski fazla yüksek olduğu biliniyor.

Daha önceleri meme ve yumurtalık kanserine yakalanmış olan kişilerin veya ailesinde bu hastalığı yaşayan olanların da bağırsak kanserine yakalanmalarının yüksek bir ihtimal olduğu uzmanlarca söylenmekte. Bütün bunların yanı sıra ülseratif kolit ve crohn hastalığı da sütun kanseri riskini arttırmaktadır. Bağırsak kanseri nedenleri arasında en büyük riskin kalıtsal etkenler olduğu unutulmamalıdır.