Home Sağlık HaberleriKanserBağırsak kanseri en erken kaç yaşında görülür?
Bağırsak kanseri en erken kaç yaşında görülür?

Bağırsak kanseri en erken kaç yaşında görülür?

Bağırsak kanseri en erken ne vakit görülür, bağırsak kanseri yaşı, bağırsak kanseri en erken kaç yaşında olur, bağırsak kanserine yakalanma yaşı kaçtır, bağırsak kanseri kaç yaşında görülür bağırsak kanserine olan…

Bağırsak kanseri en erken ne süre görülür, bağırsak kanseri yaşı, bağırsak kanseri en erken kaç yaşında olur, bağırsak kanserine yakalanma yaşı kaçtır, bağırsak kanseri kaç yaşında görülür bağırsak kanserine olan yatkınlık böylece çok kişide mevcut olduğundan bu soruların yanıtı merak edilmektedir. Sizler için bağırsak kanserinin en erken görülme yaşını uzmanlarımıza sorduk ve aldığımız yanıtı yazımızda paylaştık.

Bağırsak kanseri yaşı

Tüm dünyada en çok görülen kanser türleri aralarında üçüncü sırada yer alan bağırsak kanseri, ülkemizde de böylece fazla kişinin hayatını sonlandıran bir rahatsızlık olduğundan, tehlike grubundaki bir hayli korkutmaktadır. Bağırsak kanseri ya da kolon kanseri riski çoğunlukla birinci ve ikinci derece akrabalarında bu hastalığı yaşayan olan kişilerin hayatını korkutma etmektedir. Bağırsak kanseri riski taşıyorsanız eğer bilmelisiniz oysa bu hastalık en erken 40’lı yaşlarda kendini gösteriyor.

Herhangi bir yaşta ortaya çıksa bile 40-50’l yaşlarda belirtilerini göstermeye başlamaktadır. Eğer risk grubundaysanız ve yaşınız 40’a gelmiş olmasına rağmen hiçbir şikayet yaşamıyor olsanız da mutlaka her 5 yılda bir kolonoskopi yaptırmanız nasihat edilir. Bir De birinci derece akrabasında bağırsak kanserine yakalanan birey, kaç yaşında bu hastalığa yakalandı ise, o kişinin yaşından 10 yıl öncesinde kolonoskopi başlatılmalı ve 5 yıl ara ile tekrarlanmalıdır. Örneğin, birinci derece akrabanız 40 yaşında bağırsak kanseri olmuş ise, siz 30 yaşında iken kolonoskopi yaptırmalısınız.