Home YaşamAyak Kokusunun Nedenleri ve Tedavisi
Ayak Kokusunun Nedenleri ve Tedavisi

Ayak Kokusunun Nedenleri ve Tedavisi

Ayak kokusu sosyal yaşantımızı ilk elden etkileyen bir durumdur. Bir çok çare yöntemi olmakla birlikte tek kalıcı çare yöntemi cerrahi müdahale gerektiren sempatik asap sistemini bloke etme yöntemidir.

Etap kokusu jurnal yaşantıda neredeyse herkesin başına gelmesinden korktuğu, utanıp sıkıldığı bir durumdur.Sosyal yaşamı etkileyen ve başa gelmesi durumunda insanı sıkıntıya sokan, öz güvenini zedeleyen but kokusu fiilen sanıldığı kadar kolay değildir. Kayda Değer sağlık durumu problemleri aralarında görülen ayak kokusu doktorlar göre tedavi edilmesi gereken bir hastalıktır.

Üçgenin Taban Olmayan Kenarı kokusunun nedeni aslen ayaktaki terlemeye dayalı fazla bakteri üremesi veya mantar oluşumuna dayanır. Fazla nadir olarak görülse de bu hastalığın bir takım kanserlerin belirtisi olabileceği de doktorlar tarafından bildirilmekte. aynı zamanda troid, diyabet gibi sağlık durumu sorunlarının habercisi olabiliyor. Genelde etap kokusunun aşağı ayrı hastalıklara dayanan bir neden bulunamasa da gerginlik ve bezginlik altındaki insanlarda da görülebiliyor.

Tedavi olunsa dahi bacak kokusunu alıkoymak için tedbirler edinmek ileride oluşabilecek sorunları en üye indirir. Ilk Kez her insan but konusunda hijyeni alışkanlık haline getirmelidir. Günde minimum bir kere ayaklar ılık su ile yıkanmalıdır. Yan ancak giyecek konusunda da tedbirli olmanız lüzum. Üremek için karanlık ve sıcak yerleri seven bakteriler için suni cilt ve plastikten yapılan ayakkabılar epeyce bereketli yerler. Uzmanlar nefes bölge pamuklu çorap ve gerçek cilt pabuç kullanımının mantar ve bakteri üremesini engellemek için ilk adım olduğunu söylemekte.

Üçgenin Taban Olmayan Kenarı Kokusu Nasıl Giderilir?

Çoğu insanın muzdarip olduğu bu anlayışsız durumun ahali aralarında çoğu çözümü var. Menekşe yağı, şifalı bitkilerden yapılma kremler, kına yanmak, pudralamak daha bulabileceğiniz onlarca çözümden yalnızca bazıları. Bu çözümler üçgenin taban olmayan kenarı terlemesini alıkoymak ya da kokuyu çöküntü amacı güderler. Lakin bu çözümler kulaktan dolma olmakla beraber sorunun köküne inmediği için çoğunlukla etkili olmamakta, etkin olsa zeka kısa süreli ve atıl çözümler sunacaktır asla hakiki bir çare yöntemi değildirler. En güvenilir ve etkin yol bir hekime gözükmek ve tedaviye sürekli devam etmektir. Maalesef çare kısa süreli değildir ve başlıca hastalar bir süre sonra pes eder ya da ayrı yollara başvurma eğilimi gösterirler.

ayak kokusu

Tıpta da çoğu tedavi seçeneği önümüze sunulmakta. Doktorlar göre tek daimi çare olarak görülen, cerrahi bir müdahale gerektiren ve fazla aktif olan sempatik sinir sitemini kalıplamak hastalar kadar ara sıra tercih edilmekte. Tek daimi tedavi yöntemi olan bu seçenek hastaları biraz korkuttuğu ve fiziki olarak da herkesin karşılayamayacağı bir yöntem olduğu için ahali çoğunlukla geçici tedavileri seçim etmektedir. Bu geçici çare seçeneklerinde ise SGK kadar karşılanan alüminyum klorid içeren su ve losyon kullanımı, yalnızca bazı üniversite ve özel hastanelerde bulunan hastanın el ve ayaklarına suyun içerisinden doğru elektrik akımı verilerek uygulanan iyon torofez tedavisi ya da başka bir seçenek olarak botoks göze çarpmaktadır. Ancak bunlar arasından en kısa olan botoks zeka 6-7 ay aralarında çözüm sağlamaktadır.