Home Sağlık HaberleriAğız ve Diş SağlığıAğız Kokusuyla Mücadale Yöntemleri
Ağız Kokusuyla Mücadale Yöntemleri

Ağız Kokusuyla Mücadale Yöntemleri

Birçok kişinin sorunu olan ağız kokusu, alınacak bir takım önlemler ve tedavi yöntemleri bir uçtan bir uca ortadan kaldırılabilir. Ağız kokusu ile uğraş etmek istiyorsanız, önerilerimize kulak verin.

Kişilerin sosyal hayatını etkileyen, eşleri ile aralarında sorun yaratan ve özgüven eksikliğine de yol açan ağız kokusu, şifalı bitkilerin doğruca sorun olmaktan çıkıyor. Beslenmenizde yer vereceğiniz bazı besinler ve şifalı bitkiler ağız kokusuyla mücadele etmenizde büyük yarar sağlayacaktır. Ağız kokusundan kurtulmak için yenmesi gerekenler ve yapılacaklar sizlerle.

Kişiye ve çevresindekilere hastalık veren ağız kokusu, burun, ağız, solunum yolu ve midedeki rahatsızlıklar sonucu ortaya çıkabilir. Bunlar da kronik enfeksiyon veya yerel bozukluklara bağlıdır. Örneğin; çürük dişler, diş eti enfeksiyonları, kronik bademcik iltihabı, kronik bronşit, akciğer hastalıkları, kronik gastrit ve sinüs hastalıkları ağız kokusuna yol açar. Yaygın inancın aksine kabızlık nefes kokması nedeni değildir. sebepsiz yere ağzı kokanlara antiseptik diş macunları ve gargara öneren uzmanlar, bir takım bitkilerin olumlu etkilerini de gözardı etmemek gerektiğini belirtiyor…

İşte olağanüstü tesir belirten bu bitki ve karışımlardan bazıları:

Pelin otu:

Bir fincan kaynar suya yarım akarsu kaşığı pelin otu atılıp soğuduktan daha sonra süzülerek sabahları gargara yapılır ve tükürülür. Karahindiba: Havanda dövülerek toz haline getirilen bir avuç karahindiba kökü, bir litre suyun içine katılıp kaynatılır. Arkasından süzülüp gün içinde aralıklarla toplam 3 çay fincanını geçmeyecek şekilde içilir.

Basur otu:

Bir litre suyun içine ince kıyılmış bir avuç mayasıl otu katılıp kaynatılmasının arkasından gerektiğinde gargara yapılarak kullanılır.

Enginar:

Bir litre suya kıyılmış bir avuç enginar katılıp kaynatılır. Süzülüp gargara yapılır.

Asap otu:

Bir litre suyun içine inçe kıyılmış birer yemek kaşığı sinir otu yaprağı, meyan kökü ve kazayağı yaprağı katılıp kaynatılmasının ardından süzülerek gün içinde aralıklarla yudumlanarak toplam 3 nehir fincanı değin içilir.

Turp:

Bir litre suyun içine birer yemek kaşığı rendelenmiş turp, turunç kabuğu ve bir avuç sümbül katılıp kaynatılır. Süzülerek gargara yapılır.

Badem-bal:
Havanda dövülen badem, bal ile birlikte karıştırılıp aç karnına bir tatlı kaşığı yenir.

Tarhana:

Bir tatlı kaşığı tarhana ağız içinde uzunca bir zaman dolaştırılarak yutulur.

Kereviz:

Bir litre suya kereviz yaprağı katılıp kaynatılır. Bir vakit dinlendirildikten sonra süzülüp gün içinde gargara yapılarak kullanılır.

Ağız Kokusuyla Mücadale Yöntemleri